Instagram

Follow Me!

Lifestyle

Evita urmatoarele greseli daca porti lentile de contact

August 2, 2018

Lentilele de contact au fost alternativa ideala pentru ochelarii de vedere datorita faptului ca sunt extrem de confortabile si usor de utilizat. Numarul care aleg aceasta optiune pentru corectarea problemelor de vedere creste constant, majoritatea fiind incantati de avantajele pe care le au lentilele in fata ochelarilor, dar si de libertatea pe care acesea o ofera.

Este extrem de important ca atunci cand alegem sa purtam lentile de contact, sa ne informam referitor la intretinerea acestora si la cum putem evita anumite situatii neplacute, ce ne pot dauna vederii.
Am facut o lista cu cele mai importante greseli de evitat atunci cand alegem varianta lentilelor de contact.

1.Consulta un specialist!

Nu este deloc recomandat ca in momentul in care ai probleme de vedere, sa iei singur decizia referitoare la lentilele de contact. Nu ai studiile necesare si nici informatii oftalmologice cu privire la afectiunea de care suferi astfel incat sa poti sa iei singur decizia de a cumpara ce crezi tu ca este bun. Daca nu sunt recomandate de un specialist, lentilele pot dauna serios vederii tale.

2. Nu uita de importanta igienei!

Igiena ochilor este mult prea importanta, de aceea, felul in care sunt manevrate lentilele trebuie sa respecte cele mai atente reguli de igiena, altfel veti ajunge in situatia in care sa va creati infectii din cauza bacteriilor ce se afla pe maini.
Lentilele trebuie si ele curatate destul de des pentru a evita sa se formeze infectii. Nu trebuie sa utilizam apa de la robinet, ci solutii special create pentru a dezinfecta lentilele dar si cutia in care sunt pastrate.

3. Nu folosi lentilele de contact in momentul in care intrii in contact cu apa!

Bacteriile care exista in apa vor afecta vederea destul de rau, de aceea in momentul contactului cu apa, este foarte important sa nu avem lentilele la ochi, deoare infectiile vor avea un drum liber catre ochii nostrii si vor incepe sa provoace dureri, neplaceri, in cazuri mai grave chiar pierderea vederii.

4. Nu dormi cu lentilele puse la ochi

Una dintre cele mai comune greseli pe care o fac purtatorii de lentilele, este sa adoarma cu lentilele la ochi, actiune extrem de periculoasa, deoarece poate facilita aparitia unei inflamatii a cornee. In timpul somnului, din cauza faptului ca ochii sunt inchisi, fluxul de oxigen este impiedicat si sanatatea oculara pe termen lung va fi afectata.

5. Nu da ”share” lentilelor!

Aceste mici obiecte, create pentru a-ti ajuta vederea, nu sunt pentru a se imparti cu ceilalti. Este imposibil ca 2 persoane sa poarte aceeasi pereche de lentile de contact, deoarece igiena nu va mai exista, iar asta va dauna, dioptriile nu se vor potrivi si chiar veti putea sa va intalniti cu niste probleme de vedere extrem de grave.

Grija la igiena si la cum aplicati lentilele. Recomandam sa va informati inainte si sa nu faceti greseala de a nu contacta un specialist care sa va ajute cu informatii bazate pe studii si experienta. Nu glumi cu ochii tai!

    Leave a Reply