Instagram

Follow Me!

Inspiration

Un profesor în mediul online. De vorbă cu Luminița Safta

July 23, 2018

Cum e să fii profesoară și să iti expui viața public prin vloguri, instastory etc. Cum reacționează elevii tăi? Cum a fost la început?
Să fiu profesoara, în mintea mea rămăsese ceea ce văzusem eu din bancă, pe vremea când exista bunul simț și acea bariera intre elev-profesor. Și atunci profesorul mai făcea o glumă, devia de la lecția propusă, însă când se revenea la etapele lecției, știam să lăsam glumele la o parte și să ne fixăm concentrarea pe ceea ce urma să notăm în caiete. Acum, e total diferit. De când intri în clasă ești tratat cu o oarecare indiferență. Indiferență din partea elevilor, a parinților… e destul de trist. Toată lumea (dinafara școlii) spun “profesorii nu sunt destul de bine pregătiți de-aceea le scapă copiii din mână” Nu, doamnelor și domnilor, copiii sunt înaintea noastră cu luni, ani de “șmecherie” și “cunoștiințe” . E greu să ții pasul cu ei. E greu să le mai intri in favoruri. S-au schimbat mult prea multe. Expunerea vieții mele e destul de riscantă uneori, dar și frumoasă pe de-alta parte. Am învățat pe propria-mi piele ca trebuie să arăt strict cât este “sănătos”. Dezvălui strict ce știu ca nu îmi va atrage negativitate și atunci elimin problemele ce ar putea apărea. Copiii sunt foarte atrași de această latură fiindcă asta văd peste tot: vloggeri, vloggeri, vloggeri. Pot spune că i-am captat puțin cu treaba asta. Sunt mai atenți de când știu ca doamna lor e in mediul On-line, însă nu uit ce am spus mai sus, ca profesor e greu acum să îi captezi cu ceva.

Cum crezi că este primit pasul de la muzică populară la muzică ușoară? Te gândești la asta sau nu dai nimic din casă :))?
Pasul de la muzică populară la cea ușoară pentru mine nu ar fi unul greu, anul acesta, mai bine zis în lunile acestea de vară încercam să finalizăm prima mea piesă de genul “ușoară”, este o piesă ce îmi dă emoții și la interpretare, și prin ce transmite și prin faptul că nu stiu cum va fi primită de către publicul ce îmi ascultă muzica. Este prima piesă creată de mine “I-am dat viață”, hai, să zicem așa. E o piesă tristă, nu ca as trăi eu ceea ce e in piesă, doamneeeee, chiar nu… ci ceea ce vorbesc foarte des cu fetele ce mă urmaresc. Toate suferă așa cum sufeream eu până să îl întâlnesc pe soțul meu. Sunt aceleași gânduri, întrebări… și pe toate acestea le-am înșirat pe foaie și a ieșit #Te_iubesc – titlul piesei… un te iubesc trist, încărcat de multe greutăți și piedici.

Îti place să calatoresti? În ce loc ti-ar placea să ajungi în viata asta?
Da, ne place să călătorim. Suntem genul de oameni, eu și soțul meu, cărora nu le place să stea 7-10 zile în același loc, aceeași rutina zilnic, nuuuuu! Ne place să vizitam, să ne plimbam, să descoperim, să pozăm (asta pot pune mai mult pe partea mea feminină- obsesia neîncetată a femeilor 😀) Ne-am dori ca următoarele destinații pe care să le vizitam să fie Dubai, Paris, Praga… des ne trezim ca vorbim despre aceste trei destinații, însă pana atunci avem o nunta de organizat și pe urma ne facem bagajele!

Care este piesa ta preferata de pe radio și piesa preferata populara?
E dificil să aleg o piesă, nu am cum… pot spune doar ca Andra este prima în topurile mele când vine vorba de acest gen de muzica… și mai nou ascult Ariana Grande, hei, surpriza, nu-i așa! Doua voci puternice, și de la care am multe de învatat. Muzica populara, aici deja îmi e totul mult mai familiar. La fel, o piesă anume nu pot alege, sunt cu zecile pe care le asculta și re-re-re-reascult. Deja pe latura asta sunt colega cu interpreții pe care ii apreciez, și e un lucru foarte fain(cum zicem noi Bănățenii). Ascult des Andreea Voica, Mihaela Petrovici, Liliana Laichici, Carmen Popovici Dumbrava, Paula Pasca, Mirela Petrean… ce pot să spun… de-asemenea voci bune, puternice, impunătoare.

Stiu ca iti plac unele încaltaminte de la Jordan. Pe care ti-o doresti foarte mult?
Uuuuu, da Jordan. Stiu ca primisem anul acesta de la soțul meu o pereche de Nike, pe alb… și ii văzuseși în story-urile mele și îmi adresaseși și atunci întrebarea asta, ce mărci îmi mai plac. De la Jordan-secțiunea women am o obsesie, și poate într-o zi ii voi avea, mie îmi place mult catifeaua așa ca: AIR Jordan 1 “Red Velvet”

Ce tip de ochelari de soare preferi?
Spre prostia mea, pot spune, nu port ochelari de soare deși conduc foarte mult, ar trebui să folosesc ceva.
Am vazut câteva modele de la Vogue, (rama ce am și la ochelarii de vedere) foarte frumoase și de la Gucci, cam dintre acestea aș alege.

Cu tatuaje sau fara?
Hmmm, tatuaj… e încă ceva discutabil, în meseria mea nu s-ar preta să am așa ceva pe corp însă mă tot bate gandul ca după naștere să tatuez inițiala copilului pe tăietura de la cezariană. E și un loc mai puțin vizibil și ar fi și așa cum trebuie să fie un tatuaj, să îți spună o poveste să însemne ceva pentru tine, pentru universul tau, nu să fie doar la întâmplare, o semnătura pe pielea ta.

 • Reply
  Luminita Safta
  July 28, 2018 at 7:28 am

  Mulțumesc pentru întrebările adresate, și pentru faptul că te-ai gândit la mine ca persoană intervievată.

  • Reply
   Massy
   July 28, 2018 at 9:15 pm

   Multumesc si eu for all!

 • Reply
  mira
  July 29, 2018 at 10:23 pm

  superb

 • Reply
  Laios
  July 29, 2018 at 10:23 pm

  faiin!

Leave a Reply