Instagram

Follow Me!

Lifestyle

Ochelarii de protectie pentru calculator, de ce sa ii folosesti?

September 14, 2018

Cei mai multi considera inutila folosirea ochelarilor daca nu au probleme grave de vedere, prin urmare nu vad rostul ochelarilor cu protectie pentru calculator. Insa, sunt o multime de factori pe care trebuie sa ii luam in considerare inainte de a emite o judecata si sa sustinem ca nu avem nevoie de ochelari cu protectie.

In fata calculatorului se pierde usor notiunea timpului, astfel ca ajungem sa ne suprasolicitam ochii cu sau fara stirea noastra. Muschii ochilor reactioneaza ca o camera de fotografiat si reusesc sa focalizeze perfect pentru tine toate detaliile emise calculator. De asemenea, muschii ochilor obosesc in momentul in care stam ore in sir in fata calculatorului, obligandu-i sa focuseze o raza mica de actiune de la o distanta constanta.

E mult mai usor pentru ochi sa focuseze diferite lucruri sau miscari de la distante diferite. Odata ce muschii sunt obositi apare si disconfortul, precum roseata ochilor, mancarimea sau chiar vederea incetosata. De mentionat este si faptul ca fara sa vrem clipim mai rar atunci cand stam in fata laptopului, iar acest lucru duce la usturimea ochilor sau lacrimarea excesiva a acestora.

Ochelarii cu protectie se impart in:
-Ochelari pentru corectarea unui viciu de refractie (ochelari cu dioptrii)
-Ochelari pentru un fals viciu de refractie (fara dioptrii)
In ambele cazuri lentilele ochelarilor sunt tratate special pentru a reusi sa reflecte lumina artificiala emisa de monitor.

De asemenea, daca nu iti place sa porti ochelari, afla ca mai exista o solutie: lentilele de contact cu protectie calulator.

Pentru a remedia sau chiar preveni toate aceste probleme este decesar un consult la medicul oftalmolog, iar la recomandarea acestuia, achizitionarea unei perechi de ochelari cu protectie pentru calculator, potriviti pentru nevoile fiecaruia.

 • Reply
  dia
  September 14, 2018 at 11:30 am

  frumos articolul

 • Reply
  Sergiu
  September 14, 2018 at 11:39 am

  trebe sa imi comand si eu. Thanks

 • Reply
  Madalina21
  September 14, 2018 at 11:40 am

  Nice ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Diana Colotici
  September 14, 2018 at 11:45 am

  Bravo

Leave a Reply