Instagram

Follow Me!

Lifestyle

Cum sa ai grija de lentilele de contact

September 18, 2018

Cand vine vorba despre lentilele de contact, vorbim prin urmare despre o curatare, dezinfectare si depozitoare minutioasa. Lentilele de contact trebuiesc ingrijite cu multa atentie pentru a nu aparea disconfort sau chiar probleme.

In prezent exista o multime de solutii multifunctionale, create pentru a face munca mai usoara. Aceste solutii tin locul solutiei clasice de curatat lentilele, reusind in acelasi timp sa le si dezinfecteze, astfel ca nu este nevoie sa va aglomerati dulapul cu prea multe solutii, pe care apoi sa ajungeti sa le incurcati intre ele. Totusi, exista persoane care sunt mai sensibile si carora li se recomanda solutii pe baza de peroxid de hidrogen. Nu este ceva iesit din comun. Toate acestea se gasesc cu usurinta la magazinele de specialitate.

Daca totusi nu vreti sa va bateti capul cu dezinfectatrea, curatarea si depozitarea lentilelor, exista si lentilele de unica folosinta. La finalul zilei le puteti arunca direct, deci solutii sunt.

Pentru a te asigura ca faci o alegere buna in ceea ce priveste atat lentilele de contact cat si solutiile pentru ele, se recomanda o vizita in prealabil la medicul oftalmolog. Este persoana avizata, ale caror pareri sunt cele mai importante. Fie ca alegi lentile de contact pentru un scop estetic sau pentru a remedia problemele de vedere, vizita la medic este indicata. Fiecare persoana are trasaturi diferite, nu toate modelele de lentile se potrivesc perfect pentru o persoana. In urma unui consult, medicul specialist poate sa iti ofere detalii cu privire la lentilele de contact potrivite pentru tine.

Pentru a evita orice risc trebuie sa stii ca:
-lentilele de contact nu se imprumuta
-lentilele de contact nu se utilizeaza dupa data inscriptionata pe ambalaj
-lentilele trebuiesc depozitate intr-o cutiuta special destinata acestora
-lentilele necezita curatate si dezinfectate dupa fiecare utilizare (in cazul in care nu sunt de unica folosinta)
-trebuie sa ai o ordine de aplicare si scoatere, pentru a nu incurca lentilele intre ele

    Leave a Reply