Instagram

Follow Me!

Lifestyle

Ochelari sau lentile de contact?

July 26, 2018

Problemele de vedere sunt din ce în ce mai dese, datorită lucrului în fața monitorului, oftalmologii fiind destul de căutați în ultima vreme. Fiecare persoană cu probleme de vedere își pune una dintre cele mai des întâlnite întrebări: Ochelari de vedere sau lentile de contact? Răspunsul la această întrebare este cusomizabil în funcție de ceea ce îți dorești tu cel mai mult când vine vorba de fizic, sănătatea ochilor etc.

Dacă aspectul fizic contează așa de mult, sunt anumite lucruri pe care nu trebuie să le lași să treacă, ba chiar trebuie să ții cont de ele.

First of all, dacă ești purtător de ochelari de soare, cu siguranță ai auzit de multe ori că te fac să inspiri mai multă seriozitate, iar lentilele nu au acest efect, ele îți permit să rămâi exact așa cum ești tu, natural.

De altfel, de cele mai multe ori, ochelarii de soare nu se potrivesc chiar cu toate outfit-urile, pentru ca asta să fie posibil, ar trebui să ai mai multe culori și forme.În cazul schimbărilor de temperatură, singurii afectați ar fi cei purtători de ochelari, deoarece apare fenomenul de aburire, udare etc.

Nu este de asemenea recomandat să porți ochelari de soare fără prescripție medicală, deoarece vederea îți poate fi afectată serios. Pentru cei care poartă lentile de contact, acest aspect nu va fi un impediment.

Pentru o vedere corectă și mult mai bună, ”ageră”, lentilele vor fi cea mai potrivită alegere deoarece îți conferă comfortul de a avea un câmp vizual mult mai extins, urmărind întocmai mișcările ochiului. În cazul ochelarilor de soare, vederea periferică este slabă, iar cel mai evident caz ar fi acela în care conduci, sau ești sportiv.

Din punct de vedere al sănătății, balanța va înclina de această dată către ochelari, deoarece lentilele pot avea o mulțime de reacții adverse, mai ales că mulți oameni au nivelul de toleranță diferit când vine vorba de lentile. Orice corp străin sau zgârietură care afectează lentila va afecta în același timp și ochiul, ba chiar va putea să provoace durere de cele mai multe ori. Din cauza faptului că în momentul purtării lentilelor de contact, corneea este acoperită în totalitate, aerul nu va ajunge la aceasta, iar în timp, asta va cauza tulburări ale vederii.

Alegerea de a purta ochelari de vedere sau lentile de contact este personală, dar nu ar fi rău să discuți cu un specialist înainte de a lua o decizie finală, pentru că așa vei fi informat corect despre fiecare modalitate de tratare a problemelor de vedere și de asemenea îți va aduce la cunoștiință atât părțile bune cât și consecințele pentru ochelari, respectiv lentile de contact.

 • Reply
  Silviu
  July 29, 2018 at 10:24 pm

  Frumos articol!

 • Reply
  GtR
  September 14, 2018 at 11:39 am

  ehe, fain

Leave a Reply